Vit Kladdkaka
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice eller Citronjuice
150g smält Vit Choklad
100g smält Smör
100g smält Smör
Gör så här
Börja med att röra ihop ägg med socker.
Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl.
Därefter apelsinjuicen eller citronjuice, den smälta vita chokladen och det smälta smöret.
Rör smeten slät och fin.
Häll smeten i en smörad och bröad bakform med kokosflingor
Grädda i mitten av ugnen i ca 150-175 grader i ca 30 minuter
(eller tills kakan nästan är klar, den ska vara lite "lös")
Låt kakan vila i kylen ett tag, då blir den som godast.
Servera kakan tillsammans med varma hallon eller en hallonsås
Lycka till
Vad gott det låter med vitkladdkaka.Ska jag testa.Helt klart.Hälsa syrran och tacka.Ha en skön kväll Kram Rita ♥
SvaraRadera