måndag 7 december 2009

Saffransskorpor

Hej

Var verkligen superkul att jobba på julmarknaden. Kändes nästan som i somras, massor av människor överallt både unga som gamla.

Idag vill jag bjuda er på ett par underbara skorpor som återigen kommer från Leilas bok.
Saffransskorpor som passar perfekt till jul!





Ingredienser


 100 g smör
 1 g saffran
 2 st ekologiska ägg
 1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl

 1.5 tsk bakpulver
 1.5 dl hel sötmandel
 Råsocker

Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).




God Natt och sov gott med er!


2 kommentarer:

  1. Hej! Det var verkligen en jätte trevlig julmarknad.Tyckte det var mer julstämning och trevligare än julskyltningen på stan.Tänk om man kunde utveckla en större julmarknad vid gammelgården nästa år med fler stånd ute mm.Det är ju så vackert där.Ser fram emot fler besök i din mysiga butik,man hittar alltid något:) Kram AE

    SvaraRadera
  2. Hej
    Vi tänkte också tanken att försöka göra det större, framförallt på kullen. Få till mer stånd, lite musik, gammeldags godis osv ....
    Vi funderar även kring sommaren då det är lika mysigt då fast på ett annat sätt. Ja vi har lite och fundera på... :)
    Du är så varmt välkommen!!!
    Kram
    Sofie
    Vitt & Vackert

    SvaraRadera