tisdag 29 september 2009

Tisdag kväll

Tittar in lite snabbt så här på tisdagskvällen. Har fått superfina stolsöverdrag till butiken idag. De är såklart vita med en spetskant nedtill 45x45 cm. Pris 289 kronor.
Kommer att finnas i butiken imorgon.

Hoppas vi ses!
Har öppet till klockan 18.00 imorgon.

PS
Någon som har en gammal trä jalusi gamla dörrar och/eller gamla mindre fönster att sälja ?. Har letat så länge men inte hittat så jag tänkte göra ett försök här. DS



Kram och God Natt mina vänner

måndag 28 september 2009

Måndag

Igår var jag inne i ett hus som var bland de finaste jag har sett någonsin. Jag blev helt lyrisk... Det var så vackert och smakfullt att jag ville flytta in direkt. Hon visade mig runt i hela huset och även på gården. Det var helt underbart och jag var mållös. Ville hem och göra om massor.....
Tusen tack för att du visade mig ditt hem. Du inspirerade mig massor.
Tyvärr har jag inge bilder att visa och kan inte riktig beskriva det heller. Men det var mycket vitt...I LIKE!... Köpte lite möbler av henne men tyvärr kommer ni inte hitta dom i butiken utan hemma hos mig... :) Det blev ett skrivbord (som ska ner till foajén på Gammelgården) och två skåp!

Åkte även in på en loppis påväg hem och köpte en liten stege som var super dyr.... och en gammal träkratta som man kan använda som gardinstång!

Här målas det för fullt, ett antikt slagbord, 4 stolar, en pall och lite annat kul. Tänkte ställa upp det på onsdag

PRIS 550 KR

söndag 27 september 2009

Bord

Då har jag målat ett fint gammalt bord med svarvade ben som finns i butiken. Går att vika ner på båda sidorna.





Ha en fortsatt skön söndag!
Kram Sofie

torsdag 24 september 2009

Fika, nyheter och ljung...

Precis hemkommen från en riktig "tjejfika" på några timmar. Vi kan verkligen prata om allt och ingenting...och sen när man tittar på klockan har det gått tre timmar.. Underbart med vänner!! Tänk vilken kraft och energi man får!

Livet rullar på, försöker fixa till Gammalgårdens foajé och det är inte riktigt klart. Har satt upp lite gardiner, lyktor, dukar mm. Ska köpa ett gammalt skrivbord som jag tänkte ha lite menyer på med en gammal vit stol till. Ska upp med lite väggord och en stor spegel och lite tavlor så är det snart klart. Men väntar varor från Miljögården vilket gör att mitt jobb stannar upp lite.
Jag har även fått min första inspirationskväll inbokat vilket ska bli kul och mysigt!

Här kommer kort från butiken:























Har "höstat" in yttertrappan hemma med lite ljung....












måndag 21 september 2009

Börjat jobba...

Då går jag in på min tredje vecka på mitt "riktiga" jobb efter att ha varit hemma i
1 1/2 år. Är totalt slut när jag kommer hem från jobbet varav inte så mycket inlägg just nu. Jag hoppas ni har överseende med det... :) Men jag kommer nog in in i det snart.

Hade tänkt att visa lite från min trädgård idag och även lite nyheter i butiken. Men hittar inte korten som jag har lagt in i datorn. Jag får kolla upp det till i morgon.

I morgon är butiken öppet kl 10-16 (öppet under lunchen). På onsdag hittar du mig i butiken mellan 16-18 då kan jag ge dig lite inredningsinspiration.

Vi ses
Kram Sofie

fredag 18 september 2009

Inredninsinspirationen flödar...

Imorgon är det första lördagen som jag är ledig från butiken sedan 9 maj då vi öppnade. Jag har varit på semester en helg och även bröllop. Men det ska faktiskt bli ganska skönt och bara få äta lång mysfrukost med familjen.

Inredningsinspirationen bara flödar just nu. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men jag bara tänker inredning nu. Fixar och donar hemma när jag får någon minut över.
Jag har även varit mycket skeptisk eller rättare sagt inte alls gillat fattigmanssilver. Men nu börjar det vända och jag tycker faktiskt att det kan vara ganska snyggt med några lyktor i fattigmassilver på ett vitt bord.. Man kan alltid ändra sig... (trodde du väl aldrig Sofie?....)



Har mycket fint i butiken nu! Lyktor och grejer så ni får den där riktiga höstkänslan hemma...

Måste även berätta att jag har fått mitt första "styling" jobb! Jag ska försöka styla om foajén på Gammelgården i Ludvika. Ni ska få se lite före och efter bilder framöver. Det ska bli riktigt kul och det kan verkligen behövas.....


Ha en trevlig helg!

onsdag 16 september 2009

Nytt i butiken

Hej på er!

Som ni kanske har sett så har jag ändrat mig när det gäller tiderna på butiken igen...... Kommer att ha öppet till klockan 18.00 på onsdagar.
Hoppas att ni kommer och hälsar på mig...jag som är så mörkrädd.

Idag när jag kom till butiken hade det kommit lite nyheter från Miljögården.
Här nedan ser ni lite som har kommit. Hann inte ta kort på allt.
Har även målat ett jättefint pottskåp som är uppställt! Vill gärna ha det själv men men ....

Nu har äntligen kannan kommit och ser lite annorlunda ut mot vad den gjorde i somras. Men den är riktigt snygg.

Nu ska jag gå och lägga mig.
God natt
Sofie



























1500 kronor


Idag onsdag

Idag onsdag har jag öppet till klockan 18.00
Välkomna!

söndag 13 september 2009

NYA ÖPPETTIDER FRÅN OCH MED I MORGON!

Nu har jag funderat klart över hur öppettiderna kommer att se ut under hösten och kommit fram till nedan. Jag kommer att lägga krut på att hitta bra möbler, måla, ha inspirationskvällar, och även utöka med någon slags variant av webshop.

Öppettider

Tisdag 10-16
Onsdag 10-18 0BS! (Jag finns i butiken)
Torsdag 10-16


OBS ALLTID LUNCHÖPPET!!!

På måndagar och fredagar är det också bemannat men Reservation för ärenden, utbildning och så vidare...



Jag är även mycket mycket flexibel om ni vill ha något i butiken under andra tider! Det är bara att höra av ser så fixar vi det. Telefonnummer: 073-9861776

INSPIRATIONSKVÄLL
Boka en kväll för dig och dina vänner/arbetskamrater och ha butikerna (Vitt & Vackert samt Nordiska Kaminer) helt för er själva.
Vi diskuterar inredningstips & inspireras.....
Kvällen är gratis men ser er gärna minst 7 stycken.
Jag bjuder på fika!!
Ring och boka på tfn 073-9861776 eller skicka ett mail till: vittvackert@yahoo.se


Kram på er!

Sofie

lördag 12 september 2009

Nya doftljus från Norberg....

Hej!
Ett litet snabbt inlägg innan jag drar till butiken!
Nu har doftljusen anlänt till butik Vitt & vackert.

Doftljusen är kärleksfullt tillverkade i Norberg, Norra Bergslagen.
Bränntid 40 timmar, doftar under ljusets hela bränntid. Ställ locket under som ett fat. Korta av veken något innan du tänder ljuset, brinner långsammare och vackrare då. Absolut högsta kvalitet på, doft, vax och veke.




Måste dra till butiken!
Kram Sofie

fredag 11 september 2009

Härliga fredag....

Härliga fredag har precis börjat. Denna helg blir lite speciell...Det är det sista loppisen för i år på Gammelgården. Sedan ska jag på Bröllop. Min barndomsvän ska gifta sig och det ska bli helt underbart att få ta del av.
All lycka till er i framtiden!!

Imorgon kommer jag få upp ett runt vitmålat slagbord med fina svarvade ben. Jag komme även ta dit en superfin pottskåp/kommod som också är nymålad! (Har tyvärr inge bilder på bordet eller pottskåpet....)
Jag har även målat klart lite hyllor som är i vit i shabby chick stil!





Pris 220 kr  SÅLD





Fin att ha ståendes någonstans eller varför inte ställa en blomma på?
Pris 200kr  SÅLD

Jag har även en till tallrikshylla som är större men har tyvärr inte hunnit tagit foto på den heller. Men den ser ni i butiken imorgon!!!

Jag har även fått in en het nyhet som var ny på mässan. Det är schabloner som man kan sätta på ett gammalt fönster, glas eller spegel! Jag har inte satt upp någon själv men kommer att göra det inom en mycket snar framtid på ett gammalt fönster som jag har stående. Det kanske blir en på min hall spegel också...
Bilderna är lite dåliga men får lov att gå för denna gång....





Jag har även REA i butiken i morgon!!!

Ha en underbar dag!
Kram Sofie

onsdag 9 september 2009

Från halsband till mys i soffan

Visst är det lite mysigt nu när det blir så mörkt på kvällarna och man kan tända ljus och "burra" in sig i soffan med en varm kopp te. Men kom ihåg att släcka ljusen när ni har "burrat" klart och ska gå och lägger er!!!
Har som projekt i morgon att kolla våra brandvarnare och köpa några till så det finns i nästan varje rum. Gör det ni oxå!

Idag tänkte jag visa er halsbandet som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg.

Pris 299 kr



tisdag 8 september 2009

REA i butiken!

Då var helgen över och har även klarat av två dagar in på veckan. Ja...det är snart helg igen. Sista loppisen för i år på Gammelgården på lördag.

Funderar och funderar hur jag ska ha öppet framöver. Det kommer garanterat vara öppet tisdag-torsdag som vanligt kl 10-16.00. Men då står inte jag i butiken utan man betalar en trappa ner. Meningen är att jag ska stå där en dag i veckan. Men vad är bäst? alternativ 1 eller 2?
1 en kväll i veckan ex onsdagar
2 lördagar
Jag vore mycket tacksam om ni vill lämna kommentarer vad ni tycker. Ni trycker på kommentarer i slutet av inlägget eller skicka mail till mig vittvackert@yahoo.se

Rean har precis börjat och här får ni lite smakprov.

Alla glas 25%
vin & dricksglas till superbra pris!!!




























Ha en fortsatt bra kväll!

fredag 4 september 2009

Lite nyheter och rea i butiken i morgon....

Nu börjar det komma lite grejer till butiken som jag beställde på mässan. Superkul!!! Tyvärr var det vissa grejer som jag måste lämna tillbaka då det hade gått sönder under frakten. Mindre kul...

Men ni kommer hitta halsbandet som jag skrev om tidigare och lite annat smått och gott! Det går givetvis bra att skicka det via posten för er som vill ha det och inte bor här! Jag kommer att visa bild på det senare.

Jag börjar även med en REA imorgon på bland annat glas, löpare och lite annat... så kom in och fynda!

Nej nu är härliga fredag här och dax för mys i soffan!!

Kram på er!

onsdag 2 september 2009

En del av mitt sortiment...

Då jag har fått en del mail om hur mitt sortiment ser ut när det gäller möbler, tänkte jag visa en del av det jag har i butiken just nu.



Unik & antik vagga inklusive madrass, underlakan, spjälskydd.
Pris 2500 kr


Ett fantastisk vackert dokument inklusive ram. Texten är en gammal latinsk dikt.
120x90cm.
Pris 950 kr




Fönstertrapp. Fantastisk detalj för en vägg! 80x73 cm
Pris 839kr





Hängare med två krokar
Pris 349 kr




Klocka
Pris 498 kr




Post och dokumenthållare. En praktisk detalj till väggen eller till dörren för post och endra dokument 60x 47 cm.
Pris 439 kr



Nätt litet skrivbord/sminkbord bredd 95 cm, djup 40 cm
Pris 900 kr




Pall som går att öppna och lägga saker i.
Pris 600kr



Fin liten telefonbänk med låda.
Pris 600 kr



Stjärnlampa, finns även i hjärta
Pris 449 kr




Ett stilfullt hjärta att hänga på väggen
Pris 298 kr



Hjärta med båge, text "Välkommen" passar perfekt på krans eller direkt på dörr eller vägg.
Pris 239 kr




Väggord finns flera olika att välja mellan. Har även fått in schabloner i väggord.

Pris 299 kr




Fönsterdekoration (Insynsskydd) 60x 40cm
Pris 339 kr styck



Två antika nattduksbord
Säljes endast tillsammans
Pris




Linneskåp med mycket bra förvaring
Pris 3500 kr



Ta hand om varandra
Kram Sofie