söndag 31 maj 2009

Sommar,sol och morsdag idag.........

Här ser ni hjärturnan som vi hade som morsdagstips under den gångna veckan!


Ja då var det söndag men idag är det ju ingen vanlig söndag utan det är ju morsdag, å en morsdag med strålande sol och 27 grader varmt det kan ju inte bli bättre... jo det måste ju firas med lite jordgubbar och glass.


Här kommer en kort liten dikt till alla mammor så där på mors dag:
Mor lilla mor
vem är väl som du
ingen i världen är som du
mor lilla mor

Gårdagen var som vanligt lika trevlig.....ja när det är lördags morgon, klockan ringer och man ska kliva upp så är det alltid med ett skutt upp ur sängen för man är alltid lika förväntansfull över hur dagen kommer att bli!
Det är verkligen så kul att vi får mycket positiva kommentarer av dem som besöker butiken, det värmer verkligen ska ni veta!
Morsdagstipset blev en succe, vi sålde slut på allihopa under lördagen och det var ju bra att det var en uppskattad morsdags present.....ja så nu är det nog många mammor som får ta å plantera lite imorgon i sina fina hjärturnor!

Å vilken underbar helg det varit med detta underbara väder, så nu hoppas jag verkligen att det är sommaren som kommit och att den är här för att stanna hos oss ett bra tag!
Tänk vad sommaren har att ge, grillning, sol, bad, picknick i det gröna och så mycket mycket mer........

Nu är det snart ny vecka och nya utmaningar som gäller men man får verkligen energi av det vackra vädet så allt är bara positivt.
Det ska målas och fixas så det blir lite mer nyheter i butiken här framöver.

Nu är det dax att sova så man är redo för vad morgondagen har att erbjuda, och man är faktiskt riktigt trött efter en dag i sommar solen.

Önskar er alla en underbar måndag

fredag 29 maj 2009

Fredagsmys.....

Då var det underbara Fredag idag! Solen skiner och fåglarna kvittrar. Kan det bli bättre?
Idag har vi varit i butiken och grejat lite. Planerat för morgon dagen då vi har tänkt att ha lite mer grejer utomhus. De har ju lovat SOL och det gillar vi!....

Strosat runt på Gammelgården har vi oxå hunnit med. Kameran är hittad och jag tänker inte berätta vart den låg....hi Här kommer lite kort från Gammelgården



















Vi ses imorgon!
Puss & Kram



torsdag 28 maj 2009

Skrivbord på schemat idag

Idag har det varit ett skrivbord med tillhörande stol på schemat. Jag har klätt stolen med ett jättefint lantligt tyg. Vitt & gammelrosa randigt tyg. Blir nog bra bara det blir klart.

Varit och grejat lite i butiken idag. Måste möblera om igen då vi sålt lite möbler i veckan. Superkul att vi har fått det sålt men blir ändå lite jobbigt då man har lagt ner sååååå mycket tid på möblerna och sen bara försvinner dem... Låter kanske konstigt men det är som att ha möbler hemma som man tycker om. Men nu har vi ju en butik och syftet med butiken är ju framförallt att sälja våra möbler så......

Sedan till evenenemanget på lördag. Nordiska kaminer ha lite leverantörer som visar kaminer med tillbehör osv osv. De har även lite spelmän som kommer och givetvis ballonger till barnen. Så har ni vägarna förbi så är ni varmt välkomna.

onsdag 27 maj 2009

Tyvärr kan jag inte lägga in några bilder idag då jag tappat bort kameran..... Måste ligga någonstans men vart?
Idag har jag gjort klart en lite kista eller vad man ska kalla det som jag har skrivit på. Hittade ett citat som jag tyckte om, som jag skrev/ målade. Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta......

Måste medge att det är lite frustrerande att vi inte kan jobba alla dagar då vi har öppet i butiken. Tisdag- torsdag betalar man en trappa ner hos Nordiska Kaminer & Byggnadsvård.
Men man vill ju vara där för er. Men tyvärr kan vi inte vara där varje dag då jag är hemma & är mammaledig och Sofie jobbar på ett annat jobb. Men skulle ni ha några funderingar är det bara att ni hör av er till oss på våra telefoner eller e-mail. Men varje lördag kommer ni att se antingen Sofie eller Sofie alternativt både Sofie & Sofie där!

Nordiska kaminer & Byggnadsvård har evenemang på lördag som ni inte får missa. Kommer med mer information om evenemanget.

Nej nu skriker sängen efter mig... God Natt & Sov så gott

tisdag 26 maj 2009

Möbler & hjärta till mamma kanske......

Har tyvärr inte hunnit göra inlägg på några dagar då det har varit fullt upp med att köpa möbler, möblerat om i butiken osv osv.
Idag tänkte jag visa lite möbler som vi har till salu i butiken. Men sen även ett litet morsdagstips!!



Gammal strykbräda i trä



Sekretär



Gammal gunghäst, ett bra tips som doppresent!


Pelarbord



Utemöbler till barn, är målat så det skall tåla att stå ute.


Slagbord SÅLT


4 stolar SÅLT





Mamma!


Sedan ett litet hjärta till mamma kanske! Man kan plantera i det eller varför inte ha vatten i det som ett fågelbad. Eller bara låta det stå och se fint ut.
Detta erbjudande gäller endast denna vecka.

Pris 100kr

ord 139kr

söndag 24 maj 2009

Härliga morsdag tips i veckan!

Då var det söndag igen. Gårdagen var lika rolig som vanligt. Mycket folk som kommer och inspireras. Tusen tack för alla kommentarer om butiken. Man blir lika glad varje gång man får höra att det är fint. Mycket jobb ligger bakom men det glömmer man helt bort när man får höra så mycket fint.


Nu i veckan kommer vi att köra lite härliga morsdags tips då det är morsdag på söndag som man inte får glömma!!


Vill avslutningsvis visa ett härligt badkar som Nordiska kaminer & byggnadsvård säljer.
Det är min kära syster som sitter i badkaret.

fredag 22 maj 2009

Erbjudande imorgon lördag

Imorgon lördag har vi ett litet erbjudande i butiken på en lampkjol som man sätter över en lampskärm & ljuspåse med lykta.

Pris 239 kr

ord.pris 278 kr

torsdag 21 maj 2009

Våran alldeles egna butik

Att vakna på lördag morgon och veta att man ska få åka och öppna våran alldeles egna butik är en riktigt mysig känsla. Jag tror inte vi har förstått att våran dröm har gått i uppfyllelse då det har varit så mycket måsten hittills innan man får ihop butiken med allt vad det innebär. Men nu börjar vi få kläm på moms, leverantörer, kvitton mm mm. Men det är mycket som man måste lära sig när man är egen företagare.

Inspirationen hemma när det gäller inredning har inte varit på topp på sistone men börjar komma tillbaka mer och mer för varje dag. Sedan går vi mot skönare tider....SOMMAR.... När man får plantera blommor,dofterna från grillen, sand mellan tårna, ja man kan räkna upp hur mycket saker som helst.

Här kommer en riktig inspirationsbild!! Se och njut...

Puss & Kram på er

tisdag 19 maj 2009

Smått & gott från dagen med smultron Puss

Nu har vi äntligen fått våran Smultron Puss från Brunneby Musteri! Den är supergod men kan även användas som en fin inredning i köket.


Det har varit mycket nyheter på bloggen men jag måste bara visa er det fina fågelbadet och vattenkannan. Bilderna är från min egen trädgård! Vattenkannan använder jag som kruka vid mitt gamla äppelträd.

Idag har vi suttit och klurat på lite små happenings kring butiken. Speciella erbjudanden till er med intresse för Vitt & Vackert och inredning. Kom gärna med förslag men även feedback om butiken. För att kommentera trycker ni på "kommentarer" under bilden.

måndag 18 maj 2009

Våra öppettider



Vi har fått mycket frågor kring våra öppettider i butiken. Butiken har öppet följande dagar:

Tisdag 8-16
Onsdag 8-16
Torsdag 8-16

Lördag 9- 14


På tisdag-torsdag betalar man en trappa ner hos Nordiska Kaminer & Byggnadsvård. Vi finns i butiken på lördagar.

Ni är varmt välkomna!

fredag 15 maj 2009

Lite nyheter






Här kommer lite efterlängtade nyheter!!! Lite plåtburkar, kuddar, överkast, dessertskålar osv osv. Visar mer bilder en annan dag. Nu är det dax att sova för imorgon är det en ny underbar dag!!
God Natt

Ny dag nya utmaningar.....

Nu har vi äntligen fått våra grejer av Miljögården!! Ska bli superkul att plocka upp allt idag. Kommer knappt ihåg vad vi har beställt. Känns nästan som Julafton.
Ska ta lite kort så ni får se ikväll!

Ha en underbar dag!!

onsdag 13 maj 2009

Nya ideer & projekt!!

Vi har tagit fram vissa produkter i butiken som vi har designat själva som är till försäljning. Bland annat har vi egendesignade lampkjolar & ljuspåsar, kuddfodral, påslakan & örngott till spjälsäng uppsydda av en sömmerska. Men vi har även ett eget Vitt & Vackert te med föjlande smak:

Asiatiskt svart te med Svartvinbärs- & rosenblad. Teet har en fruktig smak av rabarber, jordgubb & passionsfrukt samt en touch av bergamott


Vi har även andra roliga ideer som ni kommer få ta del av längre fram i vår butik.

tisdag 12 maj 2009

Ny spännande vecka....

Då var det en ny spännande vecka i vår lilla butik. Har inte fått några grejer än från Miljögården. Tänk om de inte skulle hinna komma denna vecka heller......
Tänkte visa ett fint väggord då det var ett stort intresse av våra väggord i lördags. Väggord gör hemmet lite mer personligt tycker vi. Det finns mycket texter att välja mellan i butiken!

Sedan vill jag även tacka för de fina orden som Fru Sirlig har skrivit om oss och butiken. Superkul med nöjda kunder. Här kan ni gå in och kolla vad hon har skrivit: http://sirligt.blogspot.com/

Kram på er!

lördag 9 maj 2009

Då var första dagen avklarad.....

Först måste vi tacka för att så många kom till oss på våran stora dag! Sedan vill vi även tacka för alla underbara blommor som vi har fått. Tusen Tack!

Dagen började med att försöka få ner lite skyltar vid vägen vilket inte var helt enkelt. Men som tur har vi en riktig gentleman i huset som hjälpte oss med det. Tack Tom för all din hjälp!
Dagen har rullat på med kunder i hela butiken vilket var super kul. Mycket har blivit sålt så nu är det bara ut på jakt för nya projekt. Det har varit en super kul dag med positiva kommentarer. Känns helt underbart då vi lagt ner våra själar i butiken.

Ta hand om er & Välkommen tillbaka !!

fredag 8 maj 2009

Kul att så många har tittat in...

Vad kul att så många har hittat till våran blogg!

Vill börja med och berätta att det var ett reportage om oss i Ludvika Tidning idag. Kul! För er som inte har läst reportaget så kan du läsa den här

http://www.dt.se/nyheter/ludvika/article427008.ece

Våran mening med denna blogg är att visa er därute hur vårat sortiment ser ut i butiken men även att kunna inspirera. Vi kommer att lägga ut foton på ny inkommet samt skriva om vad som händer här uppe på berget. Nordiska kaminer & Byggnadsvård har mycket på gång under sommaren som är värt att besöka. Så håll koll på våran blogg!

Till hösten kommer vi även ha lite temakvällar, vi är mycket tacksamma om det är någon som har några bra idéer. Vi kommer även ha inspirationskvällar där man kan boka ett"gäng" om man vill träffas och umgås osv..

Under sommaren (tom september) kommer våra öppettider vara följande:

Tisdag-torsdag kl 08.00-16.00

Lördag kl 09.00-14.00

Under sommaren kommer vi att finnas i butiken på lördagar. De resterande dagarna betalar man en trappa ner hos Nordiska Kaminer & Byggnadsvård. se hemsida http://www.nordiskakaminer.se/


Tack för att du har tittat in & Välkommen åter

Trevlig Helg

torsdag 7 maj 2009

Nu är golven sopade & skurade....

Då var butiken klar! Golven är sopade & skurade med såpa och vita mattorna ligger på sin plats. Äntligen kan man säga....
Idag var Ludvika Tidning på plats och gjorde reportage, spännande hur det blev. Vi vet inte vilken dag som artikeln kommer att publiceras men antingen imorgon fredag eller Lördag.

Så nu vill vi bara önska er alla där ute Välkommen till vår lilla butik Vitt & Vackert på Lördag kl 09.00-14.00

onsdag 6 maj 2009

Lite produkter från Affari


Visar lite produkter från Affari som vi har fått. Alla produkter vi har är valda med omsorg från varje leverantörer för att få den riktiga Sofie & Sofie butiken. Vi har även försökt att hitta saker som de andra inredningsbutikerna runtomkring oss inte har. Synd bara att grejerna från Miljögården inte kommit....

tisdag 5 maj 2009

Loppis på Gammelgården

Nu börjar äntligen vår lilla butik ta form! Idag har vi gjort ett jätteryck med att sätta upp på väggarna, målat, slipat, möblerat, fixat & donat! Allt känns riktigt bra!!

För er som är intresserade så startar Gammelgårdens loppis på lördag. Som kommer att vara varje lördag till och med 12 september. Det kommer även att vara auktion sista lördagen varje månad under sommaren.

Nu är det natti natti ses imorgon på bloggen!

måndag 4 maj 2009

Blir aldrig som man har tänkt sig...


Fick mail av en leverantör idag att vi inte skulle hinna få leverans innan vi öppning. Känns sådär när man har föreställt sig alla saker i butiken... Men de kommer nästa vecka vilket gör att ni har ännu en anledning till att besöka oss. Har beställt så mycket fint !! Men vi har såklart mycket andra "godsaker" till vår premiär på lördag!

söndag 3 maj 2009

Blir lite glest mellan inläggen....

Nu är det en del att göra innan öppning och blir därför inte så mycket tid över till datorn...
Idag har vi varit på auktion och inhandlat mycket fint som kommer att finnas till försäljning så fort det har blivit slipat & målat!
Måste bara visa väggord som vi kommer att ha till försäljning. Super fint att sätta på en vägg. Finns hur många som helst att välja mellan.